Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Jays tecknar Master Purchase Agreement (MPA) med Exeger

Göteborg, 30 juni 2022 - Jays, en del av Northbaze Group AB (Publ.) (”Jays”) har tecknat ett avtal med Exeger om att köpa Powerfoyle™ solceller som ska ingå i Jays produkter avsedda för återförsäljning till konsumenter, återförsäljare och distributörer globalt.

Jays grundades 2006 med en vision om att alla ska ha möjlighet att uppleva tidlös skandinavisk design tillsammans med en enkel lyssningsupplevelse. Under årens lopp har varumärkets utbud av produkter utvecklats med marknaden men har alltid förblivit trogen sina kärnvärden baserat på lyssnarupplevelsen snarare än en specifik livsstil.

Utöver dessa kärnvärden ser varumärket en möjlighet att utöka sitt utbud av ljudprodukter för att erbjuda ett hållbart alternativ till de nuvarande alternativen på marknaden. De har därför kommit överens med Exeger om att skapa produkter med Powerfoyle solceller som absorberar alla former av ljus, både inomhus och utomhus, och omvandlar det till ren oändlig energi.

Exeger, ett Stockholmsbaserat företag som grundades 2009, startade sin resa med att skapa världsföränderliga solceller för att förbättra vardagslivet. På bara ett decennium har Exegers solcellsteknik, Powerfoyle, beskrivits som gryningen av en ny era och har öppnat för ett universum med självdrivna produkter. Exeger bidrar till att möta miljöutmaningar genom att driva befintliga och nya produkter med vilket ljus som helst.

Jays avsikt är att bygga en serie med Powerfoyle-drivna produkter under de närmsta åren. Varje produkt kommer att vara noggrant utvecklad med ett ”hållbarhet-först” fokus både i att ersätta standardiserade laddningsmetoder med ren solenergi, och även i att noga överväga vilka material som används vid tillverkning av produkten.

"Jag är stolt över att välkomna Jays som en kommersiell partner och stolt över att svenska företag fortsätter att leda vägen när det gäller hållbarhet och användarvänlighet. Powerfoyle är världens enda helt anpassningsbara solcell och är därför unikt positionerad för att driva ljudprodukter med tanke på den omfattande designen. krav. Vi är så glada över vår pipeline för de kommande åren. Powerfoyle-drivna produkter är helt enkelt bättre för alla och det är via våra partners som människor runt om i världen får uppleva det, säger Giovanni Fili, VD för Exeger.

"Det här avtalet med Exeger kommer att göra det möjligt för oss att driva på hur elektroniska produkter formas i framtiden. Det kommer inte bara möjliggöra för nya spännande produkter till vårt redan breda utbud, utan det kommer att sätta en tydlig riktning för hur vi vill bidra till att erbjuda hållbara ljudprodukter på ett sätt som ingen har gjort tidigare. Vi har studerat Exegers imponerande resa och vi är glada över att nu vara en del av den," säger Henrik Andersson, VD för Northbaze Group AB.

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Andersson, CEO
Mobile: +46 761 99 35 55
Email: henrik.andersson@northbazegroup.com

Northbaze Group i korthet (Publ)
Northbaze Group grundades 2006 och har under åren utökat sin målbild till en affärsidé som är att utveckla och ta fram innovativa och funktionella produkter inom audio, IT- och mobiltillbehörsområdet för att förenkla och förbättra människors upplevelse av mobila enheter samt brygga samman människors liv med dagens teknik. Genom att vi kontrollerar tillverkningen och har ett nära samarbete med marknaden kan vi förfina nuvarande varumärken och utveckla kompletterande varumärken för att anpassa oss till ett ständigt föränderligt landskap och marknadsbehov av nya smarta lösningar för att förenkla människors liv i en föränderlig och alltmer teknisk värld.

Visionen är att skapa enkelhet i människors alltmer tekniska liv genom att erbjuda smarta och funktionella ljud produkter och IT-tillbehör.

Aktierna i Northbaze Group (publ) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certifierad Adviser är Partner Fondkommission AB med e-postadress info@partnerfk.se och telefonnummer +46 31 761 22 30.