Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Northbaze Distribution tillkännager avtal med Ingram Micro B.V. om distribution i Benelux

Göteborg, 11 februari 2022 – Northbaze Distribution, en del av Northbaze Group AB (Publ.) (”Northbaze”) meddelar att företaget har tecknat ett avtal med Ingram Micro B.V. om att distribuera produkter från Northbaze i Benelux.

Northbaze, ett svenskt företag som fokuserar på mobiltillbehör med varumärken som Copter, Krusell, Kavaj och Jays i sitt sortiment förstärker sin närvaro på den holländska marknaden via ett avtal med Ingram Micro B.V., en ledande teknik-distributör i en stark marknad för ljud och mobiltillbehör. Via detta partenskap kommer Northbaze nå ut till holländska konsumenter via Ingram Micros distributionspartnerskap, både inom konsument och B2B-marknaden.

Med 49 miljarder dollar i intäkter och försäljning i 160 länder är Ingram Micro en global ledare inom teknik och logistiktjänster. Företaget har varit verksamt i Nederländerna sedan 1988, vilket gör Ingram Micro B.V. till en ledande teknikdistributör i Nederländerna.

"Ingram Micro är mycket stolta över att lägga till Northbaze Group till sin portfölj. Varumärken som Krusell, Jays och Copter stärker vår ”A-varumärkesportfölj” av tillbehörsmärken. Krusell, med sina smarta accessoarer inom mobility samt headsetfodral i läder, passar perfekt och är tillbaka efter en tids frånvaro från Benelux-marknaden. Jays erbjuder avancerade ljudprodukter och Copter är ett av de ledande varumärkena inom skärmskydd. Alla dessa märken passar perfekt i vår varumärkesstrategi för mobiltillbehör.

Slutligen, genom att äga Adiantes, sin egen fabrik i Thailand, har Northbaze, hållbarhet och ansvarsfullt företagande mycket högt på agendan. Saker som är väldigt viktiga för oss när vi ska teckna avtal med nya leverantörer och varumärken”, säger Joram Sluijter, Sr. Business Unit Manager på Ingram Micro B.V.

"Det är en spännande tid för oss att vara tillbaka på Beneluxmarknaden. Historien har visat vikten av att ha en stark närvaro i Benelux och vi är oerhört glada över att vara tillbaka. Dessutom, för oss som företag, är detta ett avgörande steg i en bredare strategi för att växa vår exportverksamhet”, säger Henrik Andersson, VD Northbaze Group AB.

Avtalet är på plats och orderläggning kommer att ske från februari 2022.

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Andersson, CEO
Mobile: +46 761 99 35 55
Email: henrik.andersson@northbazegroup.com

Northbaze Group i korthet (Publ)
Northbaze Group grundades 2006 och har under åren utökat sin målbild till en affärsidé som är att utveckla och ta fram innovativa och funktionella produkter inom audio, IT- och mobiltillbehörsområdet för att förenkla och förbättra människors upplevelse av mobila enheter samt brygga samman människors liv med dagens teknik. Genom att vi kontrollerar tillverkningen och har ett nära samarbete med marknaden kan vi förfina nuvarande varumärken och utveckla kompletterande varumärken för att anpassa oss till ett ständigt föränderligt landskap och marknadsbehov av nya smarta lösningar för att förenkla människors liv i en föränderlig och alltmer teknisk värld.

Visionen är att skapa enkelhet i människors alltmer tekniska liv genom att erbjuda smarta och funktionella ljud produkter och IT-tillbehör.

Aktierna i Northbaze Group (publ) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certifierad Adviser är Partner Fondkommission AB med e-postadress info@partnerfk.se och telefonnummer +46 31 761 22 30.